Sylvia

 

           Este una din sortimentele preferate de pizza, o fac adesea si iese delicioasa intotdeuana.

          Avem nevoie de aluat de pizza ( preparat dupa metoda clasica de 500 grame faina, 25 grame drojdie cu apa calduta si zahar, 2 linguri ulei de masline, putina sare. Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de 15 minute, dupa ce este framantat cu uleiul de masline la sfarsit il lasam la dospit o ora apoi la frigider inca 30 de minute minim ( este secretul unul aluat bun si macerat este bine daca aveti timp sa il lasati si la frigider inainte de a prepara pizza ).

       Pentru compozitie avem nevoie de : 2 linguri sos de rosii, oregano, mozzarella , cascaval, sunca proaspata ( eu am pus jambon proaspat neafumat )  , cateva ciuperci champinion crude taiate un lamele fine, o mana de masline negre, optional ardei iute.

      Am intins foaia de pizza ( se lucreaza numai cu mana nu se foloseste ruloul de patiser pentru intins aluatul ca la foile obisnuite) , am intins peste aluat 2 linguri de sos de rosii si a presarat oregano si am mai lasat asa la dospit pana am pregatit restul ingredientelor :

 

pizza prosciuto e funggi

 

        Se rade mozzarella si de taie felii subtiri casul, se taie fasii sunca si lamele ciupercile. Eu am pus un strat de mozzarella si cascaval si am  pus peste fasiile de sunca lasate  lungi si subtiri de data asta :

 

pizza prosciuto e funggi 1

 

 

          Asezam apoi feliile de ciuperci fara sa le suprapunem :

 

pizza prosciutto e funggi  4

 

        Peste ele adaugam feliile de cascal si presaram din loc in loc cateva masline si rondele de ardei iute am pus eu.Se presara putina sare si oregano peste :

 

pizza prosciutto e funggi 5

 

         Se coace la foc maxim in cuptorul preincalzit pe treapta cea mai de jos a cuptorului, pentru 10-15 minute. Se serveste fierbinte , eu o servesc gata feliata pe un platou rotund de lemn :

 

pizza prosciutto e funggi 6