Sylvia

 pizza pe paine 4

 

   Pentru ca vroiam sa fac ceva pizza rapida am apelat la aceasta metoda , de a face pizza pe felii de paine. Nici nu m-as fi gandit ce bune pot sa iasa :).

   Pentru 3 portii avem nevoie de : 3 felii mari de paine feliata subtire, 100 ml lapte, putina sare, piper alb si verdeturi aromate uscate ( ceva amestec pentru salate am pus eu ) , sos de rosii, mozzarella si cascaval ras, 2 felii de jambon, ciuperci champinion, oregano maruntit.

   Intr-o farfurie amestecam laptele cu sare, putin piper alb si verdeata uscata :

 

pizza pe paine

      Amestecam laptele sa se omogenizeze combinatia si trecem rapid feliile de paine prin el cat sa se imbibe foarte putin fara sa se inmoaie prea tare, gestul trebuie facut foarte repede. Asezam feliile de paine pe o tava de pizza :

 

pizza pe paine 1

 

   Le garnisim apoi dupa plac, eu am pus un strat subtire de sos de rosii, cascaval si mozzarella rase,  bucatele de jambon si ciuperci champinion. La sfarsit presaram putin oregano  :

 

pizza pe paine 2

 

      Asezam tava in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 2-3 minute apoi scadem la 180 de grade si lasam inca 10 minute pana se rumeneste si se topeste cascavalul. Temperatura este asa mica pentru a nu se arde feliile de paine. Cand sunt rumenite marginile putem sa scoatem tava :

 

pizza pe paine 3

 

   Se mai presara deasupra putin oregano sau busuioc maruntit in functie de preferinte :

 

pizza pe paine 4

 

          A iesit excelenta, foarte aromata si blatul de paine foarte bun, initial s-a inmuiat putin de la lapte apoi a format o crusta crocanta de la coacere. Noi am fost foarte incantati de rezultat, o sa repet reteta. Este excelenta pentru un mic dejun tarziu de we 🙂  :

 

pizza pe paine final