Sylvia

 

     Este o pizza inventata de mine, o adaptare a pizzei gen quattro stagione.

     Avem nevoie de aluat de pizza ( preparat dupa metoda clasica de 500 grame faina, 25 grame drojdie cu apa calduta si zahar, 2 linguri ulei de masline, putina sare. Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de 15 minute, dupa ce este framantat cu uleiul de masline la sfarsit il lasam la dospit o ora apoi la frigider inca 30 de minute minim ( este secretul unul aluat bun si macerat este bine daca aveti timp sa il lasati si la frigider inainte de a prepara pizza ).

    Pentru garnitura avem nevoie de 2-3 ciuperci champinion crude de marime medie, 2 felii de jambon, 50 de grame de piept de pui taiat fasii si calit in ulei de masline, o jumatate de ardei taiat cubulete, cateva masline, o bula de mozzarella de 125 de grame, cateva felii de cascaval ( eu am pus gouda) cateva felii de branza camembert, o lingura de sos de rosii, oregano, sare, optional cateva felii de ardei iute.

    Intindem blatul de pizza si punem lingura de sos de rosii peste el si presaram putin oregano, lasam inca putin sa creasca asa pana pregatim ingredientele. Punem apoi mozzarella rasa peste intreg blatul si facem patru cadrane din diferite combinatii de ingrediente, eu am facut unul trois fromages cu mozzarella, gouda felii si camembert felii peste care am pus cateva masline taiate marunt, unul cu champinion si ardei cubulete, unul cu sunca si ciuperci si unul cu pui si ardei ca in poza :

 

pizza mamma mia

 

          Se coace in cuptorul incins la maxim, timp de 12-15 minute depinde cat de crocanta doriti sa fie, este gata atunci cand este topit complet casacavalul deasupra :

 

pizza mamma mia 1

 

       Eu am servit-o feliata  direct pe un platou de lemn, este foarte satioasa si lasa posibilitatea fiecaruia sa isi aleaga  combinatia potrivita , va doresc pofta buna  !

 

pizza mamma mia 3