Sylvia

 

     Am facut aceasta pizza ultima data, am tot incercat o multime de combinatii si mi-am dat seama ca tocmai pe asta pe care o mancam cel mai des in Romania am uitat-o.

     Avem nevoie de  : aluat de pizza preparat dupa metoda mea obisnuita ( 500 grame faina, 25 grame drojdie cu apa calduta si zahar, 2 linguri ulei de masline, putina sare. Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de 15 minute, dupa ce este framantat cu uleiul de masline la sfarsit il lasam la dospit o ora apoi la frigider inca 30 de minute minim , este secretul unui aluat bun si macerat este bine daca aveti timp sa il lasati si la frigider inainte de a prepara pizza)

   Pentru garnitura avem nevoie de sos de rosii ( eu am facut din 2 rosii decojite mixate cu oregano si busuioc si o lingurita de ulei de masline) , o bula de mozzarella de 125 grame si putin cascaval rase amandoua,  o felie de jambon taiate feliutie si o felie de jambon crud afumat, cateva rondele ( nu fiti zgarciti 🙂 ) de carnat crud uscat gen chorizo , cateva rondele de ardei iute, ciuperci champinion…..s-au adunat ceva nu gluma.

   Preparare: modelam un blat de pizza, eu il prefer foarte subtire si cu o bordura mai groasa, si il lasam sa respire la caldura minim 10 minute, pana pregatim ingredientele. Pensulam blatul cu sos de rosii si asezam apoi branzeturile rase, ciupercile, feliile de jambon, rondele de carnati. Deasupra presaram oregano si e gata pentru a lua drumul spre cuptor :

 

pizza diavola

 

      O lasam la copt 10-12 minute al 230 de grade, pe treapta de jos a cuptorului,  cuptorul trebuie sa fie preincalzit bine altfel se va arde jos pizza daca va arde flacara in timpul coacerii tot timpul.  Timpul poate varia in functie de cuptor si tava, eu am niste tavi speciali perforate si subtiri si timpul acesta este suficient:

 

pizza diavola  1

 

       A iesit super aromata de la amestecul de sunci si jamboane,o minunatie :

 

pizza diavola final

 

      Daca doriti sa fie si mai picanta se poate adauga peste ea sau ulei de masline cu ardei iute in el special pentru pizza sau ardei iute uscat,  maruntit cu tot cu seminte , e  super picant :

 

pizza diavola felie