Sylvia

Pentru ca suntem mari fani pizza si pregatesc destul de des acasa acest preparat, inventez adesea retete incercand diverse combinatii, asta este una dintre ele 🙂

Avem nevoie de aluat de pizza ( preparat dupa metoda clasica de 500 grame faina, 25 grame drojdie cu apa calduta si zahar, 2 linguri ulei de masline, putina sare. Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de 15 minute, dupa ce este framantat cu uleiul de masline la sfarsit il lasam la dospit o ora apoi la frigider inca 30 de minute minim ( este secretul unul aluat bun si macerat este bine daca aveti timp sa il lasati si la frigider inainte de a prepara pizza ).

Pentru compozitie avem nevoie de : o lingura de sos de rosii, putin oregano, mozzarella rasa , cateva ciuperci champinion crude taiate lamele fine, un zucchini mic taiat rondele fine, 7 felii de jambon crud afumat, cateva masline negre si rondele de ardei iute optional ( eu am pus  ).

Pregatim un blat subtire de pizza si il ungem cu sosul de rosii, presaram oregano si punem peste el mozzarella , ciupercile  nesuprapuse si rondelele de zucchini :

pizza thuchinni 1

Asezam apoi in floare feliile intregi de jambon crud afumat si rulam una in centru pentru a da o forma de decor. Presaram maslinele si rondelele de ardei iute, putin oregano  si eu am ras pentru decor putin cascaval peste inainte de a baga la cuptor :

pizza tzuchinni 2

Se coace la temperatura maxima timp de 10-15 minute pe treapta cea mai de jos a cuptorului  :

pizza tzuchinni 3

Este deosebit de aromata si crocanta, va recomand cu caldura reteta. Daca preferati sa nu fie crocanta lasati la cuptor numai 10-12 minute.

pizza tzuchini 4