Sylvia

pizzza somon final

 

      Pentru ca zilele trecute am avut seara de pizza 🙂 si asa cum v-am zis de fiecare data incerc o combinatie noua, va prezint azi pizza cu somon afumat si ardei rosu.

     Avem nevoie de aluat  de pizza ( facut dupa reteta clasica 500 grame faina, 25 grame drojdie proaspata, sare, apa calda, ulei de masline la final )  pe care eu dupa ce il las la dospit in tin la frigider macar 30 de minute, dupa ce il scot si il intind are alta textura si se lucreaza mult mai usor si creste mai bine la cuptor.

   Pentru garnitura am pus amestec de branzeturi : mozzarella proaspata , cascaval si comté ras, sos de rosii, cateva felii de somon afumat maruntite, o jumatate de ardei capia taia rondele subtiri, putin oregano maruntit si o jumatate de lingurita de ierburi aromate uscate ( au in compozitie, mai multe ierburi uscate aromate printre care ciboulette, coriandru,  bucati mici de usturoi uscat…superba combinatia chiar si la pizza) .

   Preparare : intindem un blat de pizza subtire cu bordura putin mai groasa, eu nu folosec ruloul pentru intins la pizza si il intind cu mana ( sa respect traditia 🙂 ) daca sunt in graba mare bag ruloul dar este mai bine intins cu mana ca zic ca am testat ambele variante. Asezam peste blat un strat subtire de sos de rosii si presaram putin oregano si apoi  adaugam stratul de branza :

 

pizza cu somon

 

        Adaugam apoi bucatile de somon si rondele de ardei, mai presaram putine ierburi aromate si este gata pentru cuptor :

 

pizza cu somon  1

 

     Am  lasat-o 12 minute in cuptorul incins la 220 de grade, eu am o tava perforata speciala de pizza  si a fost suficient atat daca trebuie adaptati timpul de coacere in functie de tava si de cuptor.  A iesit suuuper buna si aromata, am presat peste ea dupa ce am scos-o din cuptor putin ciboulette taiat rondele fine . Eu am servit-o cu ulei  picant de pizza presarat intr-un fir fin peste ea :

 

pizza somon 2 - Copie