Sylvia

     Si pentru a continua seria de retete de pizza 🙂 pentru astazi pizza cu pui .

     Avem nevoie de aluat de pizza ( preparat dupa metoda clasica de 500 grame faina, 25 grame drojdie cu apa calduta si zahar, 2 linguri ulei de masline, putina sare. Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de 15 minute, dupa ce este framantat cu uleiul de masline la sfarsit il lasam la dospit o ora apoi la frigider inca 30 de minute minim ( este secretul unul aluat bun si macerat este bine daca aveti timp sa il lasati si la frigider inainte de a prepara pizza ).

    Pentru garnitura avem nevoie de o jumatate de piept de pui taiat fasii subtiri,o lingura sos de rosii, cateva ciuperci champinion crude taiate lamele fine, mozzalla, o jumatate de ardei taiat cubulete, cateva masline, ardei iute optional, oregano.

   Intindem blatul de pizza si il ungem cu sos de rosii si il lasam pana pregatim celelalte ingrediente pentru a mai creste putin. Intr-o tigaie punem la incins  o lingura de ulei masline si punem bucatile de pui la calit, condimentate cu sare si piper si lasam la foc mic pana se albesc, pret de cateva minute :

 

pizza cu pui 1

 

 

        Pregatim pizza punand un strat de mozzarella rasa, ciupercile , feliile de pui si ardeiul taiat cubulete.La final garnisim cu cateva masline negre si cateva rondele de adrei iute:

 

pizza cu pui 2

 

 

           Se da la cuptorul preincalzit inainte la temperatura maxima si lasam pe treapta cea mai de jos 10-15 minute . Este delicioasa si foarte consistenta :

 

pizza cu pui 3