Sylvia

 

      Este o retetea inventata de mine, incercand sa mai diversific de fiecare data cand fac pizza incerc si o reteta noua, daca iese buna v-o impartasesc si voua 🙂

      Avem nevoie de aluat de pizza ( preparat dupa metoda clasica de 500 grame faina, 25 grame drojdie cu apa calduta si zahar, 2 linguri ulei de masline, putina sare. Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de 15 minute, dupa ce este framantat cu uleiul de masline la sfarsit il lasam la dospit o ora apoi la frigider inca 30 de minute minim ( este secretul unul aluat bun si macerat este bine daca aveti timp sa il lasati si la frigider inainte de a prepara pizza ).

    Pentru compozitie am folosit o lingura de sos de rosii proaspat, putin oregano maruntit, cateva felii de cascaval feliat subtire si putina mozzarella rasa, o mana de ciuperci champinion,  50 de grame de kaiser taiat felii inguste ( lardons se numesc  aici in Franta ) 2 fire mici de ceapa verde taiate rondele.

   Preparare: intindem blatul de pizza subtire si punem peste el lingura de sos de rosii si intindem bine sa fie un strat subtire si uniform,  lasam sa “respire” si sa mai dospeasca asa pana pregatim restul ingredientelor. Adaugam apoi in ordinea obisnuita cascavalul si mozzarella ( in cantitate mica cea din urma)  asezam ciupercile taiate marunt, apoi bucatile de kaiser si la sfarsit ceapa verde taiata rondele. Presaram apoi putin oregano si e gata pentru pus la cuptor :

 

pizza cu ceapa vedre 1

 

     Coacem in cuptorul incins la 230 de grade pe treapta de jos coc eu mereu pizza si lasam timp de 12-15 minute in functie de cat de crocant preferam blatul. 

 

pizza cu ceapa verde 2

 

       A iesit o minunatie, foarte aromata si gustoasa, cu siguranta voi mai reteta, va doresc pofta buna ! 

 

pizza cu ceapa verde 3