Sylvia

  Pentru ca a fost seara de pizza am profitat de ocazie si am testat o noua reteta, am adaugat in plus de ce puneam de obicei somon afumat si a iesit excelenta.

  Avem nevoie de aluat de pizza  facut din :500 grame de faina, 25 grame drojdie, o lingurita miere, 250 ml apa, sare. Dupa ce se framanat bine si se lasa la dospit 30 de minute se tine la frigider macar 30 de minute, iese mult mai fraged si creste mai bine la copt.

 Pt garnisit pizza avem nevoie de : o bula de mozzarella proaspata, cateva linguri de cascaval ras si careva felii de cascaval, o lingura de sos de rosii, oregano, o mana buna de ciuperci champinion,  cateva rondele de chorizo, o felie de jambon taiat feliute si 100 grame de somon afumat taiat bucatele.

  Preparare: se intinde foaia de pizza si se garniseste cu sosul de rosii peste care se pune oregano si branzeturile :

 

pizza cu somon

 

    Punem apoi un strat de ciuperci si facem trei parti fiecare cu alta aroma, punem pe una rondelel de chorizo, pe alta jambonul si pe ultima bucatile de somon. Mai presaram putine ierburi aromate si e gata pentru pus la cuptor :

 

piza cu somon 1

 

   Se  da la cuptorul preincalzit la 220 de grade  pentru 15-18 minute depinde cat de crocanta o doriti. A iesit super gustoasa si aromata, partea cu somon a fost ceva mai buna am zis eu , pacat ca era tarziu si poza nu a iesit foarte bine  dar poate reusesc sa va tentez :

 

pizza cu somon final