Sylvia

 

  Nu mancasem de o vesnicie si am zis sa fac pita umpluta cu pui si ciuperci. Pita este  painea aceea rotunda si plata care o gasim si in bucataria orientului si in Africa si in bucataria mediteraneana. Este aromata si are putine calori 🙂 137 o bucata cea pe care am avut-o eu. Eu o cumpar gata facuta dar pe viitor o sa  incerc sa o fac si  in bucataria proprie.

   Avem nevoie deci de : o pita pe care am lasat-o putin pe gratar sa se rumeneasca , 150 grame de piept de pui taiat fasii condimentat cu sare si  piper si facut la gratar, 50 grame de ciupeci  champinion stropite cu ulei de masline si facute la gratar,  o rosie mare,  o ceapa verde. Puteti sa mai completati cu maioneza sau alte sosuri daca doriti eu nu am pus nimic fiind  in programul Rina .

 

   pita

 

   Preparare decupam cu grija pita longitudinal. Sunt diverse forme in care se poate manca sau taiata in semicerc si decupata putin in interior, sau cu garnitura asezata peste ea sau decupata integral cum am facut eu. Cladim  in ce ordine dorim carnea cu ciupercile, adaugam ceapa verde si rosia taiata rondele si presaram putina sare si piper proaspat macinat.  Adaugam apoi capacul si gata turnul de bunatati, e savuros si ideal si pentru diete pentru ca nu are cantitate mare de paine si implicit calorii multe :

 

pita final

 

     Eu m-am regalat cu ea la ziua de proteine la dieta Rina , promit sa va mai prezit si alte decupaje de pita, de data asta a trebuit sa ma opresc  aici  🙂 .