Sylvia

 

   Va propun acum o alta alternativa la clasicul snitel sau friptura de piept de pui sau curcan, la care am ajuns pornind chiar de la 2 bucati de piept de curcan pregatite pentru snitele.

  Avem nevoie de : carne de pui/curcan asezonata cu sare si piper si pregatita ca si pentru snitel, putina branza mozzarella, o ciuperca champinion taiata cubulete, o mana de ardei taiat julienne ( eu am avut o combinatie de mai multe culori) , o lingura de ulei de masline, 100 ml apa, 50 ml vin alb, 2 linguri de piure de tomate ( eu am pus un piure cu aroma de busuioc) , o frunza de dafin, boabe de piper intregi.

   Preparare: intindem bucatile de carne si le suprapunem ca sa avem o bucata mare si plata. Asezam peste ea legumele in strat subtire si punem mozzarela la un capat :

 

         Rulam cu grija si asezam intr-un vas termorezistent. Turnam peste amestecul facut din apa, vin, piure de rosii, ulei de masline, putina sare. Adaugam o frunza sau doua de dafin si presaram peste boabe de piper :

 

 

        Lasam la cuptor la 210 grade 15 minute cu vasul acoperit si inca 15-25 cu el descoperit sa scada apa si sa se rumeneasca carnea.  Cand e rumenita bine carnea se scoate pe o farfurie cu putin sos :

 

 

      Se taie cu un cutit foarte  bine ascutit si se serveste calda, eu am acompaniat cu niste cartofi fierti in abur si rumeniti apoi putin la cuptor :