Sylvia

 

  Ca sa fiu sincera am ezitat putin cautand un titlu, acesti pesti mici pe care ii prezint azi sunt inruditi cu somonul si masoare intre 5 si 15 cm lungime, éperlan in denumirea lor de aici  http://fr.wikipedia.org/wiki/%C3%89perlan   aici ii vedeti pe wikipedia. Sunt niste pestisori mici, mai mici decat hamsiile care fac parte din categoria pestilor mic care se prajesc intregi si se numesc petite friture  in Franta. Sunt foarte aromati si lejeri, eu de cand i-am descoperit i-am gatit de cateva ori.

  Eu am folosit 300 grame de eperlans de talia foarte mica, cred ca 5 -7 cm avea cel mai mare 🙂 , in rest mai avem nevoie de 2 linguri de ulei pentru prajit, sare, piper, putina faina si usturoi .

  Preparare: se pun intr-o sita pestii si se clatesc bine, se condimenteaza cu sare si piper si se pudreaza cu putina faina. Se pun la prajit intr-o tigaie neaderenta intr-un strat subtire de ulei, acoperiti cu capc in primele minute :

 

   In interval de 5-7 minute pestele e gata, sincer imi place mai mult in varianta asta la capac decat in baie de ulei ( am incercat si varianta ) pentru ca acolo devin mai uscati si parca isi pierd aroma. Eu i-am servit cu mamaliga si cu un mujdei de usturoi 🙂 presarat cu marar verde, o nebunie  :