Sylvia

 

Va prezint o reteta simpla  si delicioase , realizabila in 10 minute cu efort minim.

Avem nevoi de paste : 60 grame de persoana, o mana de ciuperci de padure, 300 grame de ciuperci champignon, o nuca de unt, o lingura ulei masline, un catel usturoi, o tija de telina, o jumatate de zuchinni, o lingura de sos de rosii, o lingurita de smantana, patrunjel , branza rasa.

Preparare: se pun pastele la fiert  intr-o cantitate mare de apa cu sare.  Separat in amestecul de unt cu ulei de masline se pun la calit ciupercile de padure si cele champignon cu tija de telina tocata marunt. Se lasa pret de 5-6 minute si se adauga usturoiul, zuchinni taiat in jumatate de rondele, sosul de rosii si putina apa de la paste si lasam inca 2-3 minute. Adaugam pastele (care aveau timp de fierbe de 11 minute) si le mai lasam un minut adaugand putina apa in care au fiert, smantana si putina pasta de ardei iute ( optional). Se stinge focul si se adauga patrunjelul tocat mare.  Se servesc  calde cu cascaval sau parmezan ras pot sa fie servite ca atare sau sa fie garnitura la o friptura buna . Va doresc pofta buna !

 

 

 

Mici secrete : – fierbeti mereu pastele intr-o cantitate mare de apa cu sare mare fara sa adaugati ulei deoarece grasimiea din apa formeaza o pelicula pe pasta care impiedica absortia sosului ;

– respectati timpul de fierbere si scoateti pastele  cu 2 minute inainte de a ajuge la punctul de fierbere “al dente”  continuand fierberea direct in sos, asa pastele vor avea mai multa aroma de la sos ;

– nu clatiti pastele cu apa rece deoarece se produce un soc termic care modifica structura pastei , scoateti pastele cu o spatula perforata si puneti-le direct in sos

– pentru alungirea sosului folositi mereu apa in care au fiert pastele , are temperatura optima si amidon care ajuta la consitenta sosului