Sylvia

     Am vazut aceasta forme de painici la magazin si mi-au placut foarte mult.

     Avem nevoie de 400 grame de faina tip 55, 150 grame de fulgi de ovaz, 25 grame drojdie, 200 ml lapte, 100-150 ml  apa ( depinde de faina) , 2 linguri de ulei de masline, un ou, sare.

      Eu am facut aluatul cu masina de facut paine, am pus prima data lichidele si drojdia si apoi faina si fulgii de ovaz  si sarea:

 

chifle cu secara

 

     Dupa ce a dospit am intins o foaie de aproximativ 3 cm si am taiat cu un cutit bine ascutit patrate cu latura de 4-5 cm  :

 

chifle 1

 

      Le-am pensulat cu lapte si am presarat pe unele faina, pe altele susan simplu sau susan negru si le-am mai lasat la dospit 25 de minute :

 

chifle 2

 

       Le-am copt in cuptorul preincalzit la 210 grade timp de 30 de minute :

 

chifle 3

 

     Au iesit foarte gustoase si pufoase si se pastreaza bine de pe o zi pe alta :

 

chifle final