Sylvia

 

    Am facut aceasta reteta simpla si delicioasa  traditional romaneasca  si tare mult mi-a placut .

    Avem nevoie pentru fiecare persoana de un pastrav  de 400 de grame,   50 de grame de unt si o  50 de ml de ulei pentru prajit , sare, piper,  condimente pentru peste, o lingura de zeama de lamaie, usturoi .

   Preparare :  se spala pastravii si se curata bine si  se usuca cu servetel de hartie. Condimentam cu sare,piper , stropim cu suc de lamaie si condimentam cu condimente pentru peste.  Prajim  pestele in ulei amestecat cu unt la temperatura medie,  intorcandu-l din cand in cand pana este rumenit bine.  Separat facem un mujdei consistent  din usturoi zdrobit cu sare si cu ulei pus incet cate un fir pana obtinem o pasta consistenta. Se serveste  cald, presarat cu patrunjel taiat marunt si cu bule de  mamaliguta :

 

pastrav cu usturoi