Sylvia

 

 peste cu legume final

    Am facut aceasta mancare pe post de cina  dar merge  foarte bine si pentru un pranz  , este foarte lejera si aromata.

  Pentru doua portii avem nevoie de 2 pastravi de 30o grame, un dovlecel mic ( zuchinni   am pus eu ) , o ceapa mica, o jumatate de ardei capia rosu, un morcov mare, sare , piper, o lingura ulei de masline ( nu trebuie mai mult daca faceti la cuptor ) , 2 foi de dafin,  un fir verde de tarhon putina sare mare ( flori de sare ) .

  Preparare : se taie legumele rondele si se condimenteaza si se adauga uleiul . Le asezam intr-un vas termorezistent :

 

peste cu legume

 

      Asezam apoi pastravii peste legume. In prealabil i-am crestat ( iau o forma frumoasa apoi la cuptor ) si i-am facut cu sare si piper, peste ei am presarat cateva fire de flori de sare si tarhon verde. Nu stiu daca ati testat vreodata pastrav cu tarhon verde, este o minunatie de aroma….va sfatuiesc sa testati o data. 

 

peste cu legume 1

 

  I-am lasat 30 de minute la cuptor, teoretic un peste mai mic se face in 10-15 minute dar acestia atat au cerut 🙂  sa fie facuti si rumeniti. Peste legume nu am pus apa sau ceva, daca nu este foarte mare temperatura in cuptor si mergeti pe 190-210 grade pornind de la temperatura mare si scazand treptat se fac foarte  bine si asa. 

 

peste cu legume 2

 

   Am servit pestele cu o garnitura de orez, incadrat de legume. A fost absolut delicios, fraged si cu foarte putina grasime care zic eu a scos mai bine in evidenta gustul pestelui si al legumelor. Eu eram in graba mare si  mi s- cam prabusit putin orezul 🙂   oricum a aratat bine isi gustul a fost pe masura :

 

peste cu legume final