//
Cititi...

Preparate cu peste si fructe de mare

Pastrav la cuptor pe pat de legume

 

 peste cu legume final

    Am facut aceasta mancare pe post de cina  dar merge  foarte bine si pentru un pranz  , este foarte lejera si aromata.

  Pentru doua portii avem nevoie de 2 pastravi de 30o grame, un dovlecel mic ( zuchinni   am pus eu ) , o ceapa mica, o jumatate de ardei capia rosu, un morcov mare, sare , piper, o lingura ulei de masline ( nu trebuie mai mult daca faceti la cuptor ) , 2 foi de dafin,  un fir verde de tarhon putina sare mare ( flori de sare ) .

  Preparare : se taie legumele rondele si se condimenteaza si se adauga uleiul . Le asezam intr-un vas termorezistent :

 

peste cu legume

 

      Asezam apoi pastravii peste legume. In prealabil i-am crestat ( iau o forma frumoasa apoi la cuptor ) si i-am facut cu sare si piper, peste ei am presarat cateva fire de flori de sare si tarhon verde. Nu stiu daca ati testat vreodata pastrav cu tarhon verde, este o minunatie de aroma….va sfatuiesc sa testati o data. 

 

peste cu legume 1

 

  I-am lasat 30 de minute la cuptor, teoretic un peste mai mic se face in 10-15 minute dar acestia atat au cerut :)   sa fie facuti si rumeniti. Peste legume nu am pus apa sau ceva, daca nu este foarte mare temperatura in cuptor si mergeti pe 190-210 grade pornind de la temperatura mare si scazand treptat se fac foarte  bine si asa. 

 

peste cu legume 2

 

   Am servit pestele cu o garnitura de orez, incadrat de legume. A fost absolut delicios, fraged si cu foarte putina grasime care zic eu a scos mai bine in evidenta gustul pestelui si al legumelor. Eu eram in graba mare si  mi s- cam prabusit putin orezul :)    oricum a aratat bine isi gustul a fost pe masura :

 

peste cu legume final

Discussion

6 Responses to “Pastrav la cuptor pe pat de legume”

  1. ce BUN e….imi place fff mult pestele, ai vazut ca am facut si eu in weekend, de obicei mananc in oras peste dar mai fac si acasa cateodata…
    bravo,imi lasa gura apa.

    Posted by Alina | August 18, 2010, 8:45 pm
  2. Pot sa lipsesc de la o portie de peste?………in nici un caz……..bun si frumos.
    Seara buna draga Sylvia!

    Posted by maria mihalache | August 18, 2010, 9:56 pm
  3. In loc de pastrav, oare merge somon?ai incercat vreodata?

    Posted by nikole | August 22, 2010, 2:42 am
  4. Nikole am facut si cu somon, excelent arata si iese, am facut somonul si asa pe pat de legume si simplu la cuptor si apoi facut un sos separat e bun oricum.

    Posted by Sylvia | August 23, 2010, 7:04 pm
  5. says people.!am facut si eu un rezumat al retetelor ce le-am gasit pe gogle,si am “REALIZAT”si eu asa numitul “PASTRAV LA CUPTOR”…a fost ok ,slabin calorii,am folosit foarte putin ulei de masline,in schimb prietena mea l-a servit cu garnitura de cartofi fierti cu ceva verdeturi si cu ceva sos!As vrea sa incerc si cu somon sau salau am inteles ca are un gust divin!nu stiti ce diferenta este intre Pastrav si Pastrav Somonizat ?Va Multumesc !

    Posted by pop mihay | November 2, 2011, 12:59 pm
  6. Despre somon pot sa iti spun ca este divin daca este proaspat sau daca este congelat un produs de calitate, daca nu poti sa traiesti mari dezamagiri. Despre pastravul simplu si pastravul somonizat pot sa spun ca eu il prefer pe cel simplu desi adesea cumpar si din cel somonizat, cel somonizat este mai gras putin, aduce putin spre somon si carnea este mai ferma. Nu stiu daca este realizat prin ceva incrucisare stiintifica :) sau tine de alimentatie, la scoala de bucatari pe care o fac acum ni s-a vorbit despre un somon cu carne alba din ceva mare nordica, care e f scump. Culoarea carnii la somon variaza in functie de numarul de creveti mancati de somon si de alimentatia lui …nu stiu daca o fi la fel si la pastrav :) .

    Posted by Sylvia | November 6, 2011, 1:07 pm

Post a Comment

Ultimele articole

Cateva secrete din gastronomia franceza pentru prepararea mielului
April 15, 2014
By Sylvia
Crema de zahar ars/crème brûlée
April 8, 2014
By Sylvia
Vita cu morcovi la cuptor sau estouffade de bœuf aux carottes
February 19, 2014
By Sylvia
Fond alb de pui
February 18, 2014
By Sylvia
Vinegreta lejera cu suc de portocale
February 10, 2014
By Sylvia
Paella Marisco cu rosii si ardei copti
February 5, 2014
By Sylvia
Crutoane aromate
January 27, 2014
By Sylvia
Supa crema de dovleac copt
January 26, 2014
By Sylvia
Paste cu fructe de mare si somon
January 21, 2014
By Sylvia
Piept de curcan umplut cu legume si bardat cu portocale
January 20, 2014
By Sylvia
La multi ani 2014
January 3, 2014
By Sylvia
Cipsuri de sunca coppa
December 8, 2013
By Sylvia
Velouté/supa crema de 4 legume
December 3, 2013
By Sylvia
Cuscus/cous-cous cu legume in stil marocan
November 28, 2013
By Sylvia
Bavarois de somon si avocado
November 23, 2013
By Sylvia
Supa italiana cu legume si cascaval afumat
November 22, 2013
By Sylvia
Supa wonton cu fructe de mare
November 17, 2013
By Sylvia
Tartine calde cu somon si chorizo pentru brunch
November 17, 2013
By Sylvia
Scoici gratinate cu legume
November 10, 2013
By Sylvia
Supa japoneza cu vita si taietei soba
October 11, 2013
By Sylvia
SEO