Sylvia

 

   Va prezint aceasta reteta simpla si delicioasa care a fost cina mea intr-una din zilele de dezlegare la peste. Vroiam ceva lejer si aromat si imi era dor de aroma unui pastrav proaspat asa ca am pornit la drum pentru a face un pastrav proaspat la cuptor.

     Pentru 3 portii avem nevoie de: 3 bucati de pastrav intregi ( cam 200 grame avea unul ) , sare de  Guérande am folosit eu in varianta proaspat macinata de mine , piper proaspat macinat, un fir de cimbru uscat maruntit, putin ulei de masline, vin alb, cateva felii de lamaie.

    Preparare: am spalat, curatat si uscat bine pestele. L-am condimentat si pe exterior si pe interior cu sare, piper si un fir de cimbru uscat, l-am asezat intr-un vas termorezistent  cu feliute de lamaie peste el si am adaugat uleiul si vinul alb :

 

     Am acoperit cu o folie de aluminiu si am lasat 10 minute la cuptorul preincalzit la 230 grade, dupa care am scazut temperatura la 210 grade si am lasat fara folie inca 10-15 minute. Intre timp m-am ocupat de garnitura pentru care am folosit fasole verde plata, fasole galbena plata ( astea in varianta congelata) si o mana de adrei de mai multe culori taiati fasii inguste. Intr-o tigaie tefal am pus prima data fasolea cu putina apa, sare, piper si ulei de masline si dupa 10 minute am adaugat ardeiul si o lingura de ierburi uscate ( arpagic / ciboulette cu usturoi deshidratat ) si am lasat sa scada apa :

 

 

       Cand totul a fost gata am facut montajul, de data asta cu o forma patrata  pentru aranjat legumele :

 

   

       Langa legume am adaugat un pastrav presarat cu putina verdeata aromata uscata ( un amestec de arpagic si usturoi uscat am pus eu )  :

 

 

       Pentru dresaj am folosit un sos facut din usturoi zdrobit, sare, ulei de masline , o lingura de apa minerala si marar verde.Am stropit cu el putin peste legume si pe spatiul gol din farfurie. Va doresc pofta buna si va invit sa degustati reteta 🙂 macar o data :