Sylvia

Un An 2013 bun, plin de arome si zambete in pofida cifrei 13 din coada:) . Am aparut cu intarziere in zona din motive obiective, multe si inutil de enumerat aici dar mi-am propus ca anul acesta sa fiu mult mai prezenta si sa strcuturez altfel blogul meu culinar.

Azi va propun paste italienesti scarpette, cu ciuperci de padure si creveti, aromatizate cu usturoi si busuioc. O reteta simpla si pe care o realizati in 10 minute. Aveti nevoi de : paste de buna calitate, 100 ciuperci de padure ( eu am folosit congelate puteti folosi de care aveti, inclusiv cele rehidratate) , usturoi, o lingura de ulei de masline, 4 creveti de persoana, sare de mare, piper proaspat macinat, condimente pentru paste ( eu am unul cumparat de la un magazin italian cu maghiran, rozmarin, busuioc, ardei iute), putin sofran, busuioc maruntit.

Se fierb pastele ( avea timp de fierbere de 6 minute) timp de 3 minute in multa apa cu sare. Separat intr-o tigaie neaderenta se calesc intr-o lingura de ulei de masline 100 de grame de ciuperci de padure ( doar ca sa aromatizam pastele, eu am folosit ciuperci congelate) si se adauga dupa cateva minute un catel de usturoi zdrobit cu lama cutitului. Se adauga apoi cu o spatula pastele si putina apa in care am fiert pastele:

 

 

Se adauga 4 creveti ( pe pers) si se sezoneaza cu sare de mare, piper proaspat macinat, putin sofran si amestec de condimente uscate pt spaghetti ( eu am unul cu maghiran, rozmarin, busuioc, ardei iute) si se mai fierb 3 minute :

 

 

Se servesc fierbinti cu mult busuioc, va doresc pofta mare !