Sylvia

 

De cate ori sunt in criza de timp si trebuie sa prepar ceva in 10 minute  ma gandesc mereu la fructe de mare si la paste sau orez cu fierbere rapida, e pur si simplu rapid si delicios.

In reteta aceasta vroiam sa testez un alt fel de sos gen pesto acela facut din ierburi aromate, ulei de masline, cativa muguri de pin si ….o felie de paine uscata macinata mai grosier. Vazusem undeva paste cu miez de paine uscat si am vrut sa testez, pot sa va spun ca merita, e bestial…aduce un plus de crocant si textura , sa il testati cand aveti ocazia.

Pentru 2 persoane am folosit 130 grame de paste em am pus castellane de la Barilla dar folositi orice paste de calitate ( Barilla  sunt dupa parerea mea pastele industriale cele mai de calitate eu prefer sa cumpar paste proaspate sau uscate italiene adevarate…daca daca nu am am de rezerva Barilla si sunt multumita de ele ) . In plus mai aveti nevoie de 125 grame de somon ( stiu ca aveam o bucata mica ramasa ) cativa creveti, cateva inele de calamar, scoici optional, o lingura de ulei de masline, 2 linguri bune de pesto ( eu il fac mereu in casa si pt cel cu fructe de mare pun usturoi in plus) , 2 linguri de rosii decojite tocate fin, patrunjel si busuioc din belsug, putin vin alb, o tija de telina, pasta de ardei iute sau ardei iute tocat fin.

Preparare : cat fierb pastele intr-o tigaie adanca punem putin vin alb, o lingura de ulei de masline , somonul taiat cuburi mai mari si calamarul taiat bucati mai mari. Adaugam tija de telina taiata, ardeiul iute  si pesto si lasam pret de 2-3 minute . Adaugam apoi pastele care abia au fiert 3  minute, punem sosul de rosii cu rosiile taiate marunt, usturoi, pesto daca mai trebuie si un polonic mic de apa in care au fisrt pastele. Pastele le luati cu o spatula perforata direct din apa clocotita si le puneti in sos nu trebuie stoarse sau clatite inainte asta este o greseala …. Se adauga crevetii eu am avut cruzi decorticati si se mai las pret de 2 minute. Se asezoneaza la final dupa gust cu sare daca mai trebuie, putin piper, se inchide fosul si se adauga o mana mare de patrunjel si busuioc verde. Se servesc fierbinti alaturi de o apa minerala sau unvin alb in functe de preferinte, va doresc pofta mare !!!  Pesto facut cu miez de paine uscat e un vis, trebuie sa il testati sa simtiti acea nota crocanta care se completeaza perfect cu pastele ….