Sylvia

  Nu stiam ce sa fac pentru ziua de carbohidrati din cadrul Dietei Rina , am cautat sa fac ceva lejer si care se prepara super lejer si gandul m-a dus iar spre aromele bucatariei chinezesti.

  Am facut penne rigate de la Barilla cu trei feluri de ciuperci : champinioane negre, champinioane aromate si ciuperci champinion.  Daca nu le gasiti in Romania ( in Bucuresti stiu sigur ca este magazin  cu alimente chinezesti) inlocuiti cu ciuperci champinion si pleurotus si ce mai gasiti in zona 🙂 asta e farmecul in bucutarie mereu se poate inlocui si incerca noi si noi arome .

  Deci avem nevoie de 80 grame de paste  ( initial am cantarit 100 dar mi s-au parut prea multe si am avut dreptate) , 3 ciuperci champinion si cate trei din fiecare fel si in plus o ceapa echalote taiata solzisori lungi. Eu ciupercile chinezesti le-am avut  uscate si le-am rehidratat cu apa clocotita timp de cateva minute apoi apa aceea am folosit-o la gatit ciupercile.  Am mai pus o lingura de ulei de masline, o lingura de sos soia, un varf de cutit de pudra de ghimbir ( puteti pune proaspat ras,  am vazut ghimbir in toate magazinele mari ) , un varf de cutit de pasta de ardei iute .

   Preparare: fierbem pastele separat in apa cu sare. Intre timp aruncam intr-un wok in uleiul incins ceapa taiata solzi lungi si ciupercile feliate ( eu am facut felii mai mari ca imi place sa le las asa) si o cescuta de apa . Adaugam sosul de soia si condimentele si lasam la foc mic 15 minute, mai adaugam  apa daca trebuie :

 

paste cu ciuperci aromate

 

     Cand sunt fierte pastele le adaugam in wok si mai lasam la foc mic un minut sa se patrunda de arome, mai amestecam din cand in cand :

 

paste cu ciuperci aromate 1

 

   Le-am servit calde, au fost delicoase si aromate, cred ca se pot  consuma si reci si sunt la fel  de bune.  Am vazut inca o data ca se poate manca dietetic si delicios si putem prepara totul in timp foarte rapid. Promit sa revin si cu alte retete :

 

paste cu ciuperci aromate final