Sylvia

         Azi a fost ziua de amidonuri si am optat pentru paste cu legume…o combinatie delicioasa.

        Avem nevoie de : o mana de paste , Penne Rigata de la Barilla am pus eu , o jumatate de morcov mare, o jumatate de dovlecel zucahini, 2-3 ciuperci ( eu am pus aromate chinezesti rehidratate  daca nu gasiti in Romania puneti pleurotus sau hribi, galbiori orice dar mai aromate ca si champinioanele ) , o lingura ulei de masline, un varf de cutit de ghimbir , putina sare, piper, putin busuioc la sfarsit ( daca va place) .

      Preparare:   se pune  uleiul la incins si se adauga in prima etapa morcovul taiat patratele si ciupercile ( rehidratate daca este cazul sau proaspete cum aveti la indemana) , lasam la foc mic si acoperite cam  5-6 minute si apoi adaugam zucchini taiat jumatati de rondele, codimentam putin fara sare si acoperim si mai lasam la foc mic inca 2-3  minute. In 7 maxim 9  minute legumele sunt suficient de facute si raman  al dente si isi pastreaza aroma, difera timpul in functie de aparatul pe care gatiti gazul merge mai repede putin si depinde desemenea si de vas, cele gen wok accelereaza  putin gatitul. Cand sunt gata legumele adaugam pastele fierte si clatite cu apa rece apoi, si mai condimentam cu sare si busuioc.

     Se servesc la fel de bine si calde si reci, eu am pus peste putina ierburi uscate de asezonat salatele, imi place combinatia. daca v-am facut pofta va servesc cu o portie :

 

paste final