Sylvia

  Este o mancare gustoasa si usor de realizat,  imi aminteste de copilarie.

  Avem nevoie de :400 grame de pipote de pui, o ceapa de marime medie, sare, piper,boia, o lingura de  amestec de legume  :vegeta mea naturala   am pus eu  , 2 linguri de ulei, 50 ml lapte o lingurita de faina, o lingura de smantana.

   Spalam bine pipotele se pui si le uscam cu un servet absorbant :

 

tocanita de pipote

 

        Punem intr-un vas uleiul la incins si adaugam apoi ceapa tocata marunt si amestecul de legume. Lasam cateva minute sa se caleasca si apoi adaugam pipotele. Le lasam putin la calit si apoi adaugam, sare, piper,boia is 200 ml de apa clocotita. Lasam sa fiarba la foc mic 20-25 minute si mai adaugam apa daca trebuie. Le verificam si cand sunt fierte  adaugam laptele amestecat cu faina. Lasam sa dea un clocot, mai potrivim cu condimente daca trebuie si adaugam smantana. Inchidem focul si punem o mana de verdeata. Eu le-am servit cu piure de cartofi :

 

papricas de pipote final