Sylvia

 

       Am facut aceasta reteta  data de Mihaela,  care are un blog plin de bunatati, plin cu  minunatii culinare pe care sper sa reusesc sa le incerc in viitorul apropiat. Vedeti aici reteta postata de ea   http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2009/10/paine-rotunda-impletita.html  .

      Aluatul l-am preparat cu masina de facut paine, aveti nevoie de : 100 ml apa,200 ml lapte, 25 grame de drojdie, 150 grame de faina integrala si 350 grame de faina tip 55, o lingurita sare, o lingurita zahar, 2 linguri ulei( de masline am pus eu) .  Nu am schimbat nimic la aluat sperand sa imi reuseasca si mie asa bine ca si Mihaelei 🙂

     Dupa ce avem aluatul dospit il impartim in 4 parti si formam 4 suluri de 60 cm si le suprapunem pe planul de lucru facut cu faina din belsug :

 

paine impletita

 

          Desi pare complicat operatiunea reuseste 🙂 daca rasucim doua cate doua rulourile in sensul inevers al acelor de ceasornic:

 

paine impletita 2

 

       La final ascundem capetele sub paine si le presam bine si lasam inca 20 de minute la dospit. Eu am pensulat painea cu lapte si am presarat ceva seminte de susan si floarea soarelui peste :

 

paine impletita 3

 

      Am copt painea 30 de minute  la 210 grade in cuptorul incalzit  in prealabil, pe treapta medie si cu o tava cu apa sub tava cu pinea sa faca crusta frumoasa si sa nu se arda.

 

paine impletita 4

 

       A iesit o minunatie de paine desi aveam emotii , mutumesc pentr reteta Mihaela ! Va invit sa incercati reteta este minunata .