Sylvia

Am facut o reteta de paine paysan care este o paine foarte gustoasa si satioasa si m-am gandit sa pun deasupra putin cimbru verde tocat marunt de tot , initial m-am gandit la aspect dar si gustul a fost nemaipomenit.

Ingrediente necesare: 450 grame faina alba T55, 50 grame faina neagra, 250 ml apa calduta, 25 grame drojdie, putina sare, o lingurita miere sau zahar brun, 2 linguri ulei de floarea soarelui, o crenguta cimbru verde. Toate acestea le-am pus in masina de facut paine  pe programul de framantat si dospit :

aluat2

Dupa ce aluatul a dospit l-am modelat sub forma unei franzele, am crestat-o  si am presarat cimbru tocat marunt si am mai lasat-o la dospit inca 15-20 minute :

paine-paysan

Se coace in cuptorul preincalzit la temperatura de 210 grade pentru 35 de minute apoi eu am mai lasat-o 5 minute la temperatura maxima  pentru a face crusta aurie:

paine-paysan2

A iesit o minunatie  de paine si s-a pastrat proaspata si a doua zi,va recomand cu caldura aceasta reteta.

paine-paysan3