Sylvia

 

              Este o reteta excelenta, eu am adaptat cantitatile pana am ajuns la reteta asta. Avem nevoie de 600 grame faina tip 55, 250-300 ml apa, 25 grame drojdie proaspata, 40 grame de unt moale, 2 linguri de amestec de cereale, o lingurita sare si o jumatate lingurita zahar brun.

             Am preparat aluatul cu masina de facut paine si l-am lasat la dospit tot acolo. Apoi am modelat 2 bule de paine rotunda si am crestat si presarat deasupra susan si seminte de foarea soarelui si am mai lasat la dospit 25 de minute :

 

paine cu unt si multicereale

 

 

                Se coc timp de 25-30 minute in  cuptorul incins in prealabil la 210 grade, cu o tava cu 250 ml de apa sub tava cu painea sa faca crusta mai crocanta.

 

paine cu unt si multicereale 2

 

          Este foarte pufoasa si se pastreaza proaspata si a doua zi, va doresc pofta buna !

 

paine cu unt si multicereale 3