Sylvia

Este una din painile mele preferate, este in acelasi timp pufoasa si are un gust  deosebit, dat de faina neagra combinata cu cerealele.

Ingrediente : 400 grame faina  alba tip 55, 100 grame faina integrala, 50 grame faina neagra ( se poate combina si numai faina alba cu faina neagra daca nu aveti faina integrala)  250 ml apa , un cub drojdie proaspata de 25 grame, 2 linguri ulei masline, o lingurita sare,  2 linguri multicereale ( se gasesc in Romania  la Plafar si la supermarketurile mari mai nou, eu le iau aici de la magazinele care vand produse Bio) .

Aluatul l-am preparat cu masina de facut  paine, am lasat la dospit 30 minute cat e programul apoi am modelat o franzela mare pe care am crestat-o si am dat-o cu lapte , am presarat susan si seminte de floarea soarelui. Am lasat-o inca 20 de minute in tava sa isi dubleze din nou volumul:

paine multicereale

Se coace in cuptorul preincalzit la 210 grade pentru 30-35 minute apoi inca 5 minute la temperatura maxima. A fost asa de buna ca am uitat sa mai fac poza si la sectiunea ei  🙂

paine multicereale1