Sylvia

  Am facut aceasta paine inspirata fiind de o revista care o prezenta, eu am adaptata aluatul la reteta mea preferata dar am pastrat idee ade  pune dovlecel ras in ea.

  Avem nevoie de 350 grame faina alba si 150 grame faina integrala, 2 linguri de fulgi de secara, 250 ml apa, 50 grame drojdie proaspata, o lingurita de miere, o lingura de ulei de masline ( bio am pus eu ),  sare, o jumatate de dovlecel mic ( zuchinni am pus eu).

   Preparare : asezam toate ingredientele  in masina de facut paine , incepand cu apa, drojdia, mierea, uleiul apoi fainile si secara si la final de tot sarea. Am selectata programul 2 care este programul rapid la mine, de 110 minute. Am pregatit intre timp dovlecel, l-am spalat bine si l-am sters si l-am dat pe razatoare pe forma cea mai fina :

 

paine cu dovlecel

 

    La semnalul sonor al masinii de facut paine, cand aluatul este bine framantat adaugam dovlecelul :

 

paine cu dovlecel 1

 

     Lasam masina sa isi faca treaba cu terminatul aluatului si copt painea. Dupa 110 minute avem rezultatul :

 

paine cu dovleac 2

 

    Am obtinut o paine pufoasa si aromata, cu urme fine de dovlecel in ea. A crescut foarte bine si a fost super buna, o sa repet reteta cu siguranta :

 

paine cu dovleac final