Sylvia

 

     Promit sa revin astazi asupra acestui post si sa va prezint etapele vospirii oualor cu poze la fiecare etapa. Mi-am zis sa va scriu de dimineata pentru cei care se apuca de treaba sa vada macar ca idee, metoda mea de vopsire a oualor de Paste.

     Stiu acesta “tehnica ” de la cumnata mea  Alexandra care este mare artista la vopsirea oualor, poza care v-o postez e de anul trecut cand m-a ajutat, anul acesta vad eu ce iese:

      Avem nevoie de : oua fierte cel putin 10-15 min la foc mic, aracet, acuarele, gris fin.

     Preparare: Se fierb ouale, spalate cu detergent de vase in prealabil  si se lasa la racit. Dupa aceea punem intr-un platou mai mare un strat subtire de aracet si trecem fiecare ou prin aracet. Pregatim separat un platou cu gris si trecem fiecare ou dat prin aracet prin gris.  Il lasam se se usuce pret de macar o ora in suportul de oua ( cofraj) dupa care il coloram cu acuarele de apa. Putem sa facem o culoare omogena sau sa trasam modele si culori diferite. Ies foarte frumoase si sunt invingatoarele la ciocnit 🙂 :

oua de paste

 

     Le fac mereu pe langa ouale vopsite clasic, dau un plus de culoare. Promit sa revin azi cu mai multe poze si cu decoratii de Paste  pana atunci va doresc spor la pregatiri :

Pasca  mare 3

 

    Revin asa cum am promis cu alte poze si explicatii de la prepararea de anul acesta .

    Preparare : trecem ouala fierte si racite printr-un strat de gris si le lasam apoi la uscat :

oua paste 1

 

       Dupa ce s-au uscat bine  trecem la colorare. Le putem colora sau intr-o culoare sau cu diferite modele in functie de inspiratie :

oua de paste 2

 

     Le coloram cu ce culoare dorim si le mai lasam la uscat . Pe langa metoda aceasta am facut si cu frunza si culoare +ceapa ,cateva si simple cu culoare, au cu mici colaje peste culoare :

 

oua paste 3

 

       Le asezam in mici cosulete decorate :

 

oua de paste 4

 

   Eu aranjez mai multe cosulete si pentru decor si pentru a le face cadou celor dragi.

oua paste 5

 

     Sunt minunate si puteti sa le organizati in ce aranjament doriti.

 

oua paste final

 

     Va doresc Sarbatori Pascale cu lumina in suflet alaturi de cei dragi !!!!

 

pregatiri pascale