Sylvia

oua umplute final 1

  Pentru ca mai aveam cateva oua de prepelita si nu stiam ce sa fac cu ele m-am gandit sa incerc sa fac din ele oua umplute 🙂 a fost ceva mai mult de munca la ele dar rezultatul zic eu ca a meritat. Am servit rondele de paine prajita cu parmezan sau jambon crud uscat si cu cate un ou umplut asezat peste ele, foarte aspectuase si gustoase doar ca necesita putintica rabdare 🙂

 Avem nevoie de : 10-12 oua de prepelita,

 

oua umplute

 

        o lingura de iaurt gras, sare, piper, un varf de cutit de mustar de dijon, ierburi aromate ( eu am pus ciboulette si patrunjel),  2 felii de jambon crud uscat, cateva ciuperci champinion, o lingura de parmezan.

      Preparare: se fierb ouale de prepelita cu apa cu sare timp de 10 minute de cand le-am pus la fiert, la foc mic sa nu se sparga. Se lasa putin in apa rece si se curata cu grija. Taiem ouale curatate in 2 parti si  scoatem galbenusul de ou, operatiunea este mai delicata fiind asa de mititele 🙂 .  Dupa aceea cu un blender mic am amestecat galbenusurile cu lingura de iaurt gras, sare, piper si ierburi aromate. In jumatate din compozitie am pus mustar de dijon si ciuperci taiate cubulete mici si in cealalta jumatate am pus putina boia si jambon uscat crud taiat fin de tot.

       Separat am decupat niste cerculete de paine si le-am prajit pe ambele parti :

 

oua umplute 1

  

     Am umplut albusurile cu compozitiile rezultate si am procedat la montaj. Montajul a fost  in felul urmator: pe o parte din rondele am presarat parmezan proaspat ras si am asezat cate un un ou umplut, pe celelalte rondele am asezat cate un patrat de jambon crud si am montat apoi oul :

 

oua umplute 2

 

     Am infipt cate o scobitoare mica de bambus si gata platoul  🙂  daca aveti rabdare eu zic ca merita efortul :

 

oua umplute final