Sylvia

 

  Va propun azi o reteta lejera si aromata din bucataria Thailandeza, reteta este luata de la Radu Popovici si testata indelung 🙂 in mai multe variante, varianta lui era facuta cu creveti, puteti vedea aici reteta : http://www.reteteleluiradu.ro/2010/11/02/orez-prajit-cu-ou-si-creveti/ .  Ii multumesc pentru reteta pentru ca este delicioasa, m-am indragostit de ea. De data aceasta am facut-o cu amestec de fructe de mare pentru ca asta aveam la indemana.

   Avem nevoie de :  2 linguri de ulei de arahide (sau de floarea-soarelui), 20 g orez cu bob lung fiert si racit, o jumatate  ardei gras rosu curatat si tocat, o jumatate de  morcov tocat ( eu am pus baby carotte ), 1 lingura de sos de soia, 1 ardei iute rosu mic curatat de seminte si tocat sau pasta de ardei iute, 1 catel de usturoi  tocat marunt, 1 lingurita de ghimbir proaspat  tocat fin, 2 bucatele de lemongrass din borcan  tocat marunt ( asta am exclus din reteta de data aceasta pentru ca nu aveam ) ,100 g boabe de mazare fierte in prelabil, creveti sau amestec de fructe de mare , 1 ou batut, 2 cepe verzi, taiate pe diagonala, frunze proaspete de coriandru sau patrunjel.

  Preparare : pentru ca fructele de mare( decongelate )  necesitau o preparare termica de 10 minute am inceput cu acestea, punandu-le intr-o tava adanca gen wok impreuna cu uleiul incins , fara adaos de apa pentru ca lasa ele apa :

 

 

 

      Dupa 7-8 minute se adauga restul ingredientelor , ghimbirul, usturoiul, soia si ardeiul iute si se lasa la gatit 2-3 minute. Impingem ingredientele spre marginea tigaii atat cat sa obstinem un loc gol in mijloc si punem acolo oual batut cu putina sare si ceapa verde  :

 

   Amestecam energic si apoi adaugam orezul ( eu l-am pus chiar la final pentru ca era fiert foarte bine  ), mai condimentam daca trebuie cu ghimbir si ardei iute dupa gust si servim cu patrunjel sau coriandru :