Sylvia

 

   Fac destul de des si reteta variaza subtil, mereu mai adaug cate ceva in plus, mai apare o noua aroma sau leguma in plus. Imi place pentru ca este o mancare lejera, aromata si care  nu m-a dezamagit niciodata.

   Avem nevoie de 150 grame de orez cu un format lung si care nu se lipeste de preferinta, o ceapa mica echalote, 2 catei de usturoi, o lingura de pasta de ardei rosu, 2 tije subtiri de telina, o lingura de ulei de masline, 50 ml vin alb, fructe de mare ( ce aveti – eu am pus de data asta scoici decorticate; crevet si  inele de calamar ) . In plus sare, putin piper proaspat macinat, un varf de cutit de pasta de ardei iute, putina pudra de ghimbir si un varf de cutit de curcuma, coriandu la final.

 Pregatim fructele de mare cam asta e cantitatea care am pus-o eu la 150 grame de orez :

 

      Intr-o tigaie mai adanca am pus uleiul de masline si am adaugat ceapa tocata fin, usturoiul  si tija de telina. A urmat imediat orezul si dupa ce l-am lasat putin sa se caleasca am adaugat vinul alb si pasta de ardei rosu :

 

     Amestecam bine si adaugam condimentele si 100 ml de apa. Lasam sa fiarba la foc mic ( orezul meu avea 15 minute timp de fierbere ) pana mai sunt 10 minute ca timp de fierbere pentru orez. Adaugam apoi inelele de calamar si mai lasam 5 minute la fiert, adaugad apa daca trebuie. Cu 5 minute inainte de final adaugam si crevetii si apoi la un minut diferenta scoicile. Puteti si sa preparati fructele de mare separat si sa le adaugati gata facute dar mie imi plac fierte in orez penru ca dau un gust mult mai puternic. Spre final mai adaugam ghimbir, putina curcuma a prinda culoare si putina paste de ardei iute in functie de gust si lasam sa scada bine apa :

 

      Este o mancare aromata  si satioasa, usor picanta varianta mea cu pasta de ardei iute care o sa va placa cu siguranta daca iubiti fructele de mare.