Sylvia

 

  Am facut aceasta mancarica de dovlecel cu orez la ziua de amidonuri la Dieta Rina dar merge si ca mancare de post si pentru orice pranz lejer si hipocaloric.

  Avem nevoie de : 3 dovlecei mici ( zuchinni am pus eu )  o jumatate de ceapa mare, 2 morcovi mici de primavara, o rosie mare decojita, o lingura de ulei de masline, sare, piper, marar.

 

orez cu dovlecel

 

       Preparare: intr-o tigaie mare punem uleiul la incins si adaugam  apoi ceapa tocata fin si morcovul dat pe razatoare. Lasam legumele sa se caleasca pret de cateva minute apoi adaugam dovlecelul taiat in sferturi de rondele si rosia decojita. Condimentam cu sare si piper si adaugam o cescuta de apa. Lasam sa fiarba la foc mic, acoperit cu capac pret de 10 minute :

 

orez cu dovlecel 1

 

   La sfarsit mai dregem cu condimente daca trebuie si adaugam marar tocat fin.  Se poate servi cu ce garnitura doriti eu am optat de data asta pentru orez fiert :

 

orez cu dovlecel final