Sylvia

     Nu va mai spun ca imi place la nebunie bucataria chinezeasca ca am zis-o cred la fiecare postare cu mancare chinezeasca :). Va propun astazi aces fel simplu de realizat si delicios.

    Pentru 2 portii avem nevoie de : o jumatate de zucchinni , un morcov mic , o jumatate de ardei rosu , toate taiate patretzele medii ca marime, o mana de ciuperci champinion, 2 ciuperci aromate chinezesti si o ciuperca chinezeasca neagra. Puteti sa alternati cum doriti si cu ce aveti prin camara  la capitolul legume, este delicioasa orice combinatie.  Pentru sos avem nevoie de 2 linguri ulei masline, o lingura sos soya, o lingura de sos chilli dulce, sare,un varf de cutit de pudra de ghimbir, o lingurita de amestec de 5 condimente, o lingurita de amidon sau Maizena de la Knorr ( eu il prefer pentru ca se pune direct in sos nu dizolvat cu apa in prealabil)  

 

orez cu legume

   

       Se pun legumele la calit in wok-ul unde am incins in prealabil uleiul si dupa ce le condimentam bine cu condimentele enumerate mai sus le lasam la calit timp de 4-5 minute dupa care adauga sosul de soya , sosul de chilli si  150 ml de apa( eu folosesc mereu apa in care am rehidratat ciupercile ) .

 

orez cu legume 1

    

      Lasam sa fiarba la foc potrivit 3-4 minute pana sunt legumele fierte “al dente”  si apoi ingrosam sosul ramas cu amidon sau Maizena. Mai  dregem cu condimente daca este cazul si stingem focul. Se servesc  fierbinti ,cu orez aromat thai am servit eu de aceasta data.  A fost un pranz delicios pe care l-am realizat in 15 minute, va invit sa degustati o portie :

 

orez cu legume 2

 

      Ce imi place la bucataria chinezeasca dincolo de arome si condimentele folosite este jocul de culori , gasim mereu o combinatie aparte de culori care ar spune parca : in bucatarie ca si in viata….totul este posibil

 

orez cu legume 3