Sylvia

 

      Am luat aceasta reteta din blogul Mihaelei, este foarte gustoasa si usor de realizat, muffins-ul este unul din desertul nostru pereferat pentru diminetile de weekend .

     Pentru 12 bucati avem nevoie de 2 oua, 100 ml de lei ( eu am pus de porumb), 120 de grame de zahar, 200 grame faina, un praf de copt, 150ml lapte, o lingurita de cacao, 50 de grame de alune macinate.

     Intr-un bol mare mixam toate ingredientele pana obtinem un aluat uniform. Punem doua treimi din aluat in formele de muffins imbracate cu hartie si amestecam aluatul ramas cu lingurita de cacao si turnam cu o lingurita cate putin in fiecare forma peste aluatul alb. Amestecam incet cu un betigas pentru a omogeniza compozitia. Se coc in cuptorul preincalzit  la 170-180 de grade timp de 20-25 minute. Dupa ce le scoatem lasam cateva minute inainte de a le scoate din forma.  

 

muffins alb

 

           Se servesc simple sau pudrate cu zahar, eu pe unele am topit ciocolata si am lipit fulgi de migdale :

 

muffins alb 2