Sylvia

Ingrediente pt 12 bucati:

80 gr ciocolata amaruie, 3 linguri de unt , 200 gr faina,100 gr zahar, 2 lingurite cacao, 1 plic praf de copt,2 oua,150 ml lapte, 12 patrate de ciocolata alba.

Preparare :

Se mixeaza intr-un vas   ouale  intregi cu zaharul, untul moale si  ciocolata topita.  Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si cacao si apoi laptele, amestecandu-se bine. In tava de muffins pregatita cu hartiile de copt turnam in fiecare forma compozitia de aluat pana la jumatatea formei apoi adaugam tableta de ciocolata alba si turnam cealalta jumatate de compozitie.

Se pun la copt in cuptorul preincalzit in prealabil, la temperatura de 190 de grade pentru 20-25 de minute. Se foloseste nivelul de mijloc al cuptorului pentru a se evita arderea lor la baza. Dupa ce se scot din cuptor se lasa 2-3 minute si apoi se scot din forma.

Se servesc calzi pentru a putea savura bucata de ciocolata alba topita . Va doresc pofta buna !

muffins-ciocolatos-2i

Am adaptat aceasta reteta dupa o reteta din blogul Mihaelei  http://mihaela-bunatati-din-bucataria-mea.blogspot.com  un blog culinar execelent care m-a inspirat in multe retete.