Sylvia

 

Anul acesta am avut ocazia sa am pentru sarbatorile de iarna  somon afumat facut de restaurantul unde fac eu stagiul  http://www.latabledarthur.fr/ ” La table d’Atrhur R ”  si am simtit pentru prima oara diferenta intre un somon afumat cumparat si cel facut intr-o afumatoare artizanala…nici nu prea exista comparatii, m-am indragostit de somonul acesta  :

 

Somonul afumat este extrem de gras asa ca il prefer servit in combinatii legere care sa ii puna in valoare gustul si aroma dar sa ii dea un plus de lejeritate. Reteta care o propun o servim si la restaurant si este foarte  apreciala, avem nevoie de : castravete curatat, iaurt gras nature, putina zeama de lamaie, sare, piper alb, marar verde, putina menta si cubuletze de somon afumat.

Preparare: se mixeaza castravetele curatat cu sare si piper :

 

 

Adaugam iaurt gras cam in aceasi cantitate cu castravetele, mixam in continuare si asezonam la final cu marar verde si putina menta si zeama de lamaie  . Deasupra se presara cuburi de somon afumat si se serveste cu paine prajita, este o minunatie , va doresc pofta buna !