Sylvia

 

    Am facut aceste tortulete in avans sa testez reteta cum fac de obicei cu retetele pe care nu le cunosc. Am luat idea de pe bogul lui Maya care avea ceva minitortulete rotunde cu zmeura , o minunatie si am adaptat la eveniment si gusturile casei.

    Pt blat avem nevoie de 7 oua, 7 linguri de faina, 7 linguri de zahar, o jumatate de lingurita de praf de copt, o lingura de rom am pus eu si 3-4 linguri de Nesquik ( am pus sa poata manca si piticul, puteti inlocui cu cacao) .

    Pt crema am pus 250 de grame de fructe de padure in amestec ( congelate am avut acum) , o cutie de 250 de grame de mascarpone, 2 linguri de zahar, o lingura de smantana grasa, 2-3 foi de gelatina sau agar-agar.

    Preparare: facem un blat de tort batand albusurile spuma cu zazarul si adaugand apoi faina cu praf de copt , romul, nesquik sau cacao. Coacem blatul intr-o tava rotunda tapetata cu unt si faina, in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Eu l-am lasat primele zece minute la 180 de grade si apoi inca 30 minute la 170 grade, timpul poate varia usor in functie de cuptor.  Dupa ce s-a racit blatul il taiem in trei straturi :

minitortulete Valentine's day

 

       Decupam apoi fiecare strat cu o forma de la biscuiti, eu am ales inimioare de data asta sa fie in ton cu Valentine’s Day  :

minitorturi 3

 

     Separat pregatim fructele de padure, am ales un amestec pentru ca este preferatul nostru, au o aroma combinata extraordinara :

minitorturi 1

 

       Dupa ce sunt perfect decongelate, le mixam  cu robotul impreuna cu zaharul ,  trecem amestecul printr-o sita sa ramana eventualele seminte si apoi adaugam lingura de smantana, cutia de mascarpone si eu am pus putin agar-agar , daca nu aveti puneti 2-3 foi de gelatina dizolvate.

minitorturi 2

 

        Se amesteca cu grija , incet, pana la omogenizare. Lasam sa stea vreo 10 minute la frigider sa prinda consistenta dorita si putem trece la treaba.  Pentru ca imi plac prajiturile insiropate am pregatit un sirop facut din apa fiarta cu zahar si cu rom. Din decupajele de inimioare am cladit minitortulete de trei straturi, insiropand usor fiecare strat si punand intre ele un strat generos de crema de fructe de padure :

minitorturi 4

 

       Deasupra am facut o glazura de ciocolata, am avut ceva glasaj la plic care trebuia numai dizolvat cu apa rece. Puteti inlocui cu ciocolata topita daca doriti. Am decorat cu fructe de padure si fulgi de migdale, cam la repezeala ca abia asteptam sa le bag la frigider la racit 🙂

minitorturi 5

 

         Acestea vor fi inimioarele dulci de Valentine’s Day, o combinatie intre ciocolata, o prajitura insiropata si o crema lejera cu fructe de padure zic eu ca e combinatia perfecta :

 

minitorturi final