Sylvia

 

tarte piersici final

 

     Am vazut aceste tarte postate  de Julie pe www.bucataras.ro si mi-au placut foarte mult, am testat reteta si  si am vazutca sunt la fel de bune pe cat sunt de frumoase 🙂  vi le recomand cu caldura  : http://www.bucataras.ro/retete/9545/tarte-cu-caise-si-crema-de-lamaie.html

    Eu am adus doar mici schimbari la reteta, la aluat sa il fac putin mai fluid si am inlocuit zeama de lamaie cu vanilie sa adaptez la preferintele casei.

     Avem nevoie pentru blat de : 100 g unt, 100 g zahar , 2 oua,  o lingurita cu coaja rasa de lamaie, o jumatate lingurita praf de copt, putina esenta de vanilie,  250 g faina, 75-100 ml suc de portocale.

     Crema am facut-o din  : 300 ml lapte, 50 g amidon, 100 g zahar, 2 galbenusuri, esenta de vanilie, 50 g unt .

    Decor : felii de piersici, glazura transparenta, frisca.

    Preparare : facem un aluat mixand ouale cu zaharul si untul topit, adaugam apoi esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt si subtiem cu sucul de portocale. Turnam apoi aluatul in formele de minitarte pensulate bine in prealabil cu un strat de unt :

 

tarte piersici

 

   Se coc la foc mic la 170-180 de grade timp de 15-20 minute. Mie din compozitia de mai sus mi-au iesit 12 tarte. Facem o crema de vanilie, mixand ouale cu zaharul, vanilia  si amidonul , subtiem cu laptele rece si punem pe foc mic. Amestecam fara oprire pana clocoteste si dupa ce se ingroasa o luam de pe foc. O mai amestecam pana se racoreste si adaugam untul.

    In functie de preferinte putem sa insiropam putin tartele cu un sirop de rom sau de vanilie, eu le-am lasat simple si  s-au inmuiat de la crema. Am pus crema calda pe ele si am adaugat feliile de piersica. Apoi am turnat glazura transparenta :

 

tarte piersici 1

 

  Decoram cu frisca si le lasam cateva ore la rece, sunt minunate reci si cu toata combinatia de arome . Julie multumesc pentru reteta .

 

taret piersici 2