Sylvia

 

      Am fost foarte incantata cand mi-am gasit tava de minitarte in magazin, mi-am zis ca voi face o multime de retete….deocamdata nu am reusit sa fac decat o data dar sunt  excelente si am gasit o reteta super asa ca v-o impartasesc.

     Am combinat reteta de crema pe care o aveam eu cu ceva reteta de aluat gasita pe net, as fi vrut sa fac ceva minitarte pufoase cu aluat de pandispan dar cum nu am gasit inca hartie potrivita pentru ele am facut reteta clasica cu aluat crocant si crema de vanilie.

    Pentru aluatul  de 6 minitarte  avem nevoie de : 1 ou, 70 grame zahar, 125 grame unt, 250 grame faina, putina sare, o jumatate plic de praf de copt,  1 plic zahar vanilat.

    Pentru crema avem nevoie de  : 2 linguri de faina, 2 linguri de zahar, un plic zahar vanilat, 1 galbenus de ou, 250 ml lapte, un compot de piersici decojite.

    Preparare : pregatim formele de tarte ungandu-le bine cu un strat de unt, pentru reteta asta si punem cuptorul la preincalzit la 200 grade :

 

minitarte 1

 

        Preparam aluatul amestecand pentru inceput oul cu zaharul pana avem o spuma pufoasa apoi adaugam untul la temperatura camerei  si apoi faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine pana obtinem un aluat fraged si suplu. Intindem o foaie pe un stat de faina si taiem 6 cerculete mari cat sa acopere fiecare o forma de tarta ( masuram in prealabil si gasim apoi forma potrivita de taiat, eu am folosit un bol pentru decupare ) . Punem in fiecare forma un decupaj de aluat, il mulam bine si apoi facem mai multe impunsaturi cu furculita sa nu se ridice la copt :

minitarte 2

 

        Eu am copt tartele la 200 de grade la mijlocul cuptorului pentru 15-20 minute, depinde de cuptor. Sunt coapte atunci cand devin aurii si misca in forma daca incercam sa le rotim cu o spatula, va dau acest indiciu pentru ca asa le testez eu. Eu nu pun niciodata boabe de fasole sau altceva care sa le tina lipite de forma, doar fac impunsaturile cu furculita si daca observ ca se ridica totusi la copt deschid cuptorul si le mai aplic o corectie cu furculita 🙂 aluatul de tarte nu este foarte pretentios si nu are nimic daca deschidem cuptorul.

     Pana se fac tartele am pregatit crema. Intr-un vas care poate fi pus pe foc frecam galbenusul cu zaharul ( si cel vanilat ) pana devine o pasta omogena, apoi adaugam faina si subtiem cu laptele caldut. Se pune la foc mici si se amesteca pana se ingroasa, cand incepe sa clocoteasca luam de pe foc si mai amestecam putin pana se raceste crema. Puteti sa folositi si budinca de vanilie sau alte arome pentru a  umple tartele.

    Lasam tartele sa se raceasca, timp in care se raceste si crema si pregatim fructele pentru pus pe tarte. Eu am pus de aceasta data piersici decojite din compot si am decorat cu ceva coacaze rosii ce le aveam prin congelator, puteti sa puneti orice fructe in functie de preferinte.

 

minitarte 3

 

      Deasupra am turnat pe fiecare putina glazura transparenta pestru decor,  folosit un plic de glazura transparenta si apa rece si zahar conform indicatiilor de pe plic, le dau un alt luciu dar daca vreti puteti sa sariti peste aceasta etapa ca ies minunate si fara.  

     Minitartele sunt un desert delicios si lejer, aduc cu ele o aroma subtila de vanilie si amintirea unei zile de vara…..

 

minitarte 4