Sylvia

     Sunt usor de preparat si binevenite oricand, daca apare un musafir neasteptat, la o iesire la iarba verde….intr-o dupa-masa de vara.

    Ingrediente: o foaie de tarta,doi zucchini mici, o jumatate de ardei verde, o jumatate de ardei rosu, o jumatate de baston de praz, 100 grame de jambon, o lingura ulei masline,100 ml lapte, 25 grame cascaval ras, un ou, sare, piper, condimente dupa gust. Legumele  pot  fi  inlocuite si asortate  intre ele in functie de preferinte.

     Preparare: se taie foaia de tarta cercuri mari folosind un pahar mare apoi  se aseaza in forma de cosulet cercurile de tarta in tava de muffins, tapetata bine cu unt fiecare forma in prealabil. Separat se taie cubulete mici legumele :

 

cosulete2

 

        Se calesc  cateva minute la foc mic impreuna cu lingura de ulei de masline si condimente dupa gust.  Se taie separat rondele bastonasul de praz si un zucchini mic :

 

cosulete3

 

                     Se amesteca legumele calite si prazul si se umplu cosuletele cu aceasta compozitie :

 

cosulete4

 

     Intr-un bol se amesteca bine oul batut cu laptele,  cascavalul ras, sare si piper, eu am mai adaugat si ierburi aromate uscate,  se poate pune orice iarba aromata in functie de preferinte : patrunjel, coriandru, telina, cimbru…  Din aceasta compozitei se toarna in fiecare forma pana se acopera legumele. Se decoreaza fiecare minitarta cu o rondea de zucchinni si se pun la copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade, se coc timp de 35-40 de minute in functie de cuptor , pana cand compozitia este bine legata. Pentru a se evita arderea lor se coc pe un grilaj  situat la jumatatea cuptorului si punem sub acesta o tava de aragaz care sa le protejeze de temperatura prea mare in partea de jos. Se mai lasa cateva minute in forme dupa ce se scoate tava si apoi se scot cu grija :

 

cosulete5

 

            Se pot servi atat calde cat si dupa ce s-au racit, sunt foarte bune si in ziua urmatoare , va ofer  spre degustare  :

  

cosulete1