Sylvia

Imi cer scuze pentru absenta indelungata, am avut o perioada mai plina in care nu prea am ajuns la calculator. Va propun astazi o reteta pe cat de simpla pe atat de buna : mini-quiche cu somon si spanac.
Quiche-ul este o tarta sarata care are la baza o foaie brisée / sfaramicioasa facuta cu unt. Reteta de baza este aceasta : 250 grame faina, 125 grame unt, un fir de sare, 50 ml apa, un galbenus de ou. Se incepe asezand faina direct pe masa, se face o fantana mica unde adaugam galbenusul de ou si apa. Se amesteca putin si se adauga sarea apoi adaugam untul taiat patrate mici, se framanta bine se la fina se cresteaza bula de aluat si se lasa sa se “odihneasca ” 30 de minute.
Pentru acest quiche avem nevoie de : foaie de tarta, 350 grame de somon proaspat, suc de lamaie proaspat stors, 100 grame de frunze de spanac, 3 oua, 3 linguri de smantana/iaurt gras, 1 lingura de marar tocat fin, praf de muscada dupa gust.
Preparare: se preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Se etaleaza tarta si se decupeaza cercuri ( in jur de 12 bucati pentru aceasta compozitie ) putin mai mari decat formele de minitarte. Intr-o caserola se pune la fiert cu 50 ml de apa, putina sare si suc de lamaie somonul si il lasam sa dea cateva clocote, la fel procedeaza si cu spanacul.
Se prepara intr-un bol ouale cu smantana/iaurtul gras, si se condimenteaza cu sare, piper, noix de muscade, marar. In tava de tarta facuta cu unt si faina asezam aluatul taiat cercuri, si il perforam cu o furculita sau cu un dispozitiv special pentru perforat aluat si le dam la copt 10 minute. Garnisim apoi tartele cu bucati de somon si frunze de spanac si turnam peste compozitia de ou cu smantana, se dau la cuptor pentru inca 10-12 minute la foc mai mic. Se servesc calde cu o salata, va doresc pofta buna !