Sylvia

 

   Este o gustare calda excelenta, usor de facut si numai buna pentru  o cina  cu invitati sau in familie. Eu am facut la repezeala de data asta 6 bucati, cu diverse arome ca sa impac toate gusturile :).

   Avem nevoie de o foaie pentru tarte sarate, de data asta am folosit foaie cumparata pentru ca eram in graba mare, un ou, 2 linguri de cascaval ras, o lingura plina de smantana grasa ( de 30% am pus eu ) , sare, piper, verdeturi asortate ( eu am pus ceva amestec care le avea pe toate  inclusiv usturoi deshidratat). Pentru garnisit cele 6 mini quiche am folosit de daca asta : cativa creveti si calamar ( pt cele cu fructe de mare ) ,  150 de grame de somon crud neafumat ( am facut 2 cu somon) si  putina sunca si ciuperci pentru alte 2 bucati.

   Preparare: taiem cerculete mari foaia de tarta, eu am decupat cu un bol 6 cerculete. Asezam cerculetele intr-o tava de minitarte pensulata  in prealabil cu unt.  Separat intr-un bol amestecam oul cu smantana, cascavalul ras si verdeturile si condimentam cu sare si piper . In fiecare mini quiche pune cate 2 linguri din acest amestec  :

 

mini quiche

 

     Garnisim apoi in functie de preferinte, eu am facut cate 2 cu fructe de mare, 2 cu somon si 2 cu ciuperci si jambon  :

 

mini quiche 1

 

     Coacem la temperatura medie in cuptorul preincalzit, timp de 20-25 de minute, timpul poate varia in functie de cuptor. Se servesc caldute, eu am presarat peste patrunjel maruntit :

 

mini quice 2

 

       Au fost foarte laudate toate, eu m-am delectat cu unul cu fructe de mare :

 

mini quiche final