Sylvia

 

       Am facut ieri acest fel de mancare si m-am gandit sa va impartasesc reteta, sunt multe variante de preparare eu va dau varianta la care am ajuns eu dupa mai multe incercari.

       Avem nevoie pentru 2 portii de : 300 grame de carne de porc, eu am pus cotlet taiat bucatele relativ mici si subtiri, puteti face si cu felii mari si subtiri  de carne , eu prefer varianta cu bucatelele mai mici; o ceapa medie taiata fin de tot, 3-4 ciuperci champinion mici, 2 linguri  ulei masline sau porumb , o lingurita boia, sare, piper, 2 linguri de lapte, amidon alimentar sau Maizena o lingurita.

 

medalion de porc cu ciuperci

 

       Intr-o tigaie mai mare punem cele 2 linguri de ulei la incins si punem apoi bucatile de carne de porc condimentate in prealabil cu sare si piper si se lasam sa se rumeneasca putin pe ambele parti pret de cateva minute. Dupa aceea le scoatem la o parte si calim in ulei ceapa si ciupercile cateva minute si apoi adaugam carnea si o lingurita de boia si turnam 200 ml de apa clocotita peste.  Lasam acoperit cu un capac la foc mic timp de 15-20 minute sa se faca bine carnea de porc, mai adaugam apa daca trebuie cat sa treaca peste bucatile de carne. La sfarsit lasam sa scada apa putin , mai dregem cu sare si piper daca trebuie si  turnam peste  cele 2 linguri de lapte amestecate cu amidonul  si lasam sa clocoteasca putin. Trebuie sa avem un sos  bine legat dar nu foate consistent. Se poate servi cu ce garnitura doriti eu am servit ieri cu cartofi piure :

 

medalion de porc cu ciuperci 1

         Preparare: