Sylvia

 

      Ca sa fiu sincera nu este alimentul pe care l-as trece in top 5….poate nici top 10 daca ma gandesc bine:) dar mananc linte macar de 2 ori pe luna pentru ca este foarte sanatoasa, aduce a boabe mici de fasole care imi plac f tare si nu baloneaza…ceea ce nu e neglijat. La dieta Rina merge excelent la ziua e amidonuri/legume  si este foarte satioasa.

     De acesta data am facut cu linte de la cutie, fiarta gata ca eram in mare graba , cea uscata verde este cea mai gustoasa cred eu, dar si asta a fost exceleta. Am folosit deci o cutie de linte de 450 degrame, o ceapa verde taiata marunt si cu putin din cozile verzi, o lingura de morcov ras, o lingura ulei de masline, putin delikat, boia, o foaie de dafin, o crenguta de cimbru ( imi place combinatia linte cu cimbru f tare daca nu va place folositi ce verdeturi va plac ) .

     Preparare: am calit ceapa si morcovul in uleiul de masline pret de cateva minute la foc foarte mic, dupa care am adaugat sare, piper, boia, delikat, frunza de dafin, crenguta de cimbru  si lintea , am pus putina apa si am lasat sa clocoteasca incet cateva minute.  Este gata super repede si gustoasa, am realizat masa de pranz si  cina in mai putin de 10 minute…important dealtfel mai ales pentru cine trebuie sa gateasca mai multe feluri de mancare. Este foarte buna si rece, bine de stiu pentru persoanele care lucreaza si vor sa o manance a doua zi la serviciu.

     Eu am servit-o calda cu putine ierburi aromate presarate peste, poza nu pare foarte tentanta 🙂 dar dar este gustoasa :

 

linte