Sylvia

Ma plangeam zilele trecute ca am ramas fara aparatul meu de fotografiat si cu camera de filmat pozele mele ieseau jalnice, sunt super mega bucuroasa ca am primit unul nou 🙂  trebuie sa ii multumesc sotului meu care e super atent si pe faza si nu sta dupa mine care as mai fi cautat pe net cateva zile ( multe) pana sa ma decid sa iau unul. Simt deci ca am revenit la viata 🙂 si va prezint azi o mancare simpla si aromata dar totodata deosebita din cauza unor mici detalii. La mancarea de ciuperci am adaugat hribi uscati rehidratati care i-au dat o aroma de vis si am servit mancarica cu niste patrate de mamaliga la gratar, un deliciu……

Avem nevoie de 500 grame de ciuperci ( eu am pus ciuperci champinion ), o ceapa de marime medie ( echalote am pus eu), o lingura de ulei, un sfert de ardei rosu,  o mana de hribi uscati rehidratati, sare, piper proaspat macinat, 2 cuburi de legume facute de mine am mai pus eu : http://bucataria-sylviei.ro/cuburi-de-legume.html. La sfarsit am adaugat putin amidon sa ii dau onctuozitate si  verdeata aromata, eu am pus marar de data asta.

Preparare : se taie ciupercile lamele ( eu am folosit champinioane congelate gata feliatede data asta ) :

Am rehidratat hribii uscati lasadu-i sa dea un clocot de 5 minute apoi am lasat sa se linsiteasca apa putin si am stors ciupercile. Apa ramasa am folosit-o la prepararea mancarii pentru ca e foarte aromata :

Intr-un vas punem ceapa tocata fin si uleiul si apoi adaugam ciupercile si condimentele. Eu am folosit si de aceasta data ceanul de  fonta, il folosesc la absolut tot ce inseamna pregatit mancare pe aragaz. Dupa ce lasam sa se caleasac putin ciupercile adaugam hribii rehidratati taiati bucati si turnam apa in care i-am rehidratat si adaugam ardeiul taiat cubulete. Lasam sa se faca la foc mic pret de 15-20 minute :

In timp ce se facea mancarica, am facut o mamaliga putin mai consistenta, am intins-o pe un platou neaderent si am aplatizat-o intr-un strat de 2-3 cm. Se decupeaza dreptunghiuri de marimea dorita si se prajeste pe gratarul pensulat cu ulei de masline. Face o crusta aurie si usor crocanta, extraordinara la gust, iar in mijloc ramane moale. E de vis mamaliga asta, in bucataria italiana am vazut prima data metoda asta si i-am ramas fidela 🙂 . Puteteti sa puneti si unt sarat inloc de ulei daca nu este de post :

Am servit ciupercile fierbinti cu mamaliga la fel fierbinte si aromata :

Sincer va spun a fost de vis, hribii si-au lasat aroma exact cat trebuie, mamaliga a avut rolul ei ….o mancare lejera si aromata. Sper sa o testati si sa imi spuneti ca am avut dreptate :

Va servesc cu o portie virtuala 🙂  :