Sylvia

     Este o mancare ideal de facut vara, un anotimp in care legumele proaspete sunt din abundenta.  Puteti sa faceti ce combinatie vreti, de data aceasta am facut cartofi cu ardei galben, mazare, ciuperci, praz, morcov,ceapa.

      Avem nevoie de 2 cartofi mari, un sfert de fir de praz, un morcov, o ceapa mica, un ardei galben, o mana de mazare si una de ciuperci, cativa catei de usturoi, 2 linguri de ulei de masline, condimente in functie de preferinta. Pentru a avea un aspect mai placut cartofii si morcovul i-am taiat cu cutitul modulat , un gest simplu dar care da un plus de aspect oricarui platou facut in acest fel :

 

legume la cuptor 1

     

          Intr-un vas termorezistent  asezam legumele si usturoiul taiat rondele. Separat intr-un bol  pregatim 100 ml de apa, cu 2 linguri de ulei de masline,sare, o lingurita de vegeta, sare piper. Amestecam bine compozitia si o turnam peste legume, presaram ierburi aromate peste si dam pentru 35-45 minute la cuptorul incins in prealabil la 220 de grade :

 

legume la cuptor 2

 

 

              La cuptor le lasam primele 15 minute acoperite cu o folie de aluminiu si apoi descoperite sa faca o crusta aurie :

 

legumela cuptor

  

       Se servesc atat ca si garnitura cat si ca fel principal pentru un meniu mai dietetic alaturi de o salata de vara asortata. Va doresc pofta buna!

 

legumelacuptor 3