Sylvia

       Este o reteta excelenta pentru acest anotimp in care gasim din abundenta legume proaspete de gradina.

       Ingrediente pentru 4 portii : 4 rosii mari rotunde, 4 ardei mari, 4 cepe mari, o lingura ulei de masline.

       Pentru umplutura cu carne avem nevoie de: 200 grame de carne tocata de porc sau vitel in functie de preferinte, un ou, 4 ciuperci champinion mari, o ceapa, 50 de grame de jambon sau kaiser,miezul de la o felie de paine, 3 linguri de lapte ,cimbru, oregano, sare, piper, o lingura ulei masline.

       Pentru umplutura cu branza avem nevoie de : o ceapa mica,  150 grame de branza de capra ( eu am pus telemea de capra) 150 grame de telina, un catel de usturoi, sare, piper, o legatura de marar proaspat, 2 linguri ulei masline.

       Preparare : curatam  legumele, ceapa se decojeste dar se pastreaza o parte din codita, ardeii se curata de seminte dar pastram capacul cu codita,la  rosii de asemnea scoatem capacul si curatam semintele, pastrand capacul. Se pun in apa cu sare care clocoteste ceapa fara capac pentru 10-12 minute si ardeii fara capac pentru 8 minute, lasandu-le la foc mic timpul indicat. Se scot cu o paleta si se lasa la racit :

 

legume umplute

 

 

     Preparam umplutura cu carne, calind la foc mic  intr-o lingura de ulei de masline, ciupercile taiate cubulete mici cu ceapa taiata cubulete mici  pentru 5-8 minute. Adaugam apoi jambonul sau kaiserul taiat cubulete mici ( eu am pus kaiser de data asta ) si dupa cateva minute adaugam carnea, condimentam cu sare si piper si lasam vreo 10 minute la foc mic. Dupa aceea luam de pe foc si adaugam cand se raceste putin, miezul de la o felie de paine inmuiat in cele 3 linguri de lapte si un ou intreg, la sfarsit punem ierburile aromate  maruntite si amestecam pana la omogenizare.

    Umplutura de branza o pregatim intr-un bol unde amestecam branza data pe razatoare, ceapa tocata marunt, catelul de usturoi taiat marunt, telina data pe razatoare. Condimentam cu sare si piper si adaugam cele 2 linguri de ulei de masline si mararul tocat fin si amestecam bine :

 

crema branza

 

 

       Umplem cu o lingurita legumele cu aceste compozitii, eu am umplut ardeii si ceapa cu compozitia de carne si rosiile cu compozitia de branza. Le asezam capacele si pe punem intr-un vas termorezistent , presaram peste ele putina sare si cele 2 linguri de ulei de masline si le dam la copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade pe treapta de jos a cuptorului :

 

legume umplute2

 

 

       Se lasa la cuptor 30 de minute la 180 de grade si apoi inca 10 minute la 220 de grade sa se rumeneasca. Se mai pot  utiliza si dovleceii rotunzi pentru umplut dar eu nu am gasit de acesta data in piata, promit sa revin cu retete care sa contina si dovleceii si cu alte compozitii de umpluturi pentru ca se pot face multe combinatii de legume si carne. Pana atunci va ofer o portie calda din ce am pregatit de aceasta data, pofta mare !

 

legume umplute3