Sylvia

 

  Am pregatit in mare graba aceasta reteta de legume de vara care a iesit foarte buna, aromata si lejera exact pe placul meu. Pentru ca nu eram  pregatita sa o postez nici nu am facut pozele pas cu pas dar rezultatul final m-a facut sa imi schimb parerea asa ca va impartasesc reteta.

 Avem nevoie pt 2 portii de : 300 grame de fasole verde, 150 grame de ciuperci aromate ( eu am pus ciuperci de padure combinate galbiori, hribi, champinioane maro), 2 cartofi noi taiati rondele, o lingura ulei de masline, sare, piper, 2 linguri de sos dulce acrisor. Daca nu aveti sos cumparat de la magazinul chinezesc il puteti prepara  foarte simplu dintr-un suc de rosii mai consistent, amestecat in proportii de 1/2 suc rosii,1/4 miere diluata putin, 1/4 otet , iese foarte bun si il puteti conserva pana la o saptamana in frigider.

  Preparare : punem fasolea verde si ciupercile taiate bucati mai mari intr-un wok cu o lingura de ulei incins. Le lasam putin la caramelizat si apoi condimentam cu sare si piper si adaugam o cescuta de apa fierbinte. Dupa ce au fiert la foc foarte mic timp de 10-15  minute ( mai lasa apa si ciupercile si nu o sa scada apa foarte repede) adaugam apoi  rondelele de cartofi si mai lasam 5 minute sa se patrunda si cartofii. La sfarsit adaugam 2 linguri de sos dulce acrisor si mai dregem cu condimente daca este cazul. Mai lasam la foc mic un minut si amestecam cu grija cu o spatula mare sa nu zdrobim cartofii. Se pot servi atat simple cat si cu garnitura de orez, eu le-am servit simple decorate cu cimbru verde :

 

legume in sos dulce acrisor