Sylvia

 

     Va propun o mancare lejera si aromata si cel mai important, usor de realizat 🙂 perfecta pentru zilele de post:  legume cu paste la cuptor.

   Avem nevoie de : cateva ciuperci champinion intregi de marime medie,  o jumatate de morcov, o jumatate de dovlecel verde zucchini, 3 napi mici, 2-3 rosii mici cerise, sare, piper, o lingura de piure de rosii, 2 foi mici de dafin, putin cimbru verde, putin ulei , o mana de paste ( eu am pus penne rigate de la Barilla ) .

 

         Cam aceasta a fost dimensiunea napilor si a dovlecelului ca sa faceti o idee. Spalam, curatam si pregatim legumele. Le asezam intr-un vas termorezistent si turnam peste ele un amestec  facut din apa, piure de rosii, sare, piper si putin ulei. Adaugam apoi dafinul si cimbru si sunt gata pentru drumul la cuptor :

 

 

        Acoperim cu capac si lasam pe treapta de jos a cuptorului preincins la 210 grade timp de 30 de minute :

 

 

           Adaugam apoi pastele si le amestecam printre legume ca sa se fiarba in sosul lor :

 

 

       Pastele aveau timp de fierbere 11 minute dar au avut nevoie de 15 minute la cuptor pana au fost fierte al dente, adaptati timpul in functie de paste .

 

 

    A u fost delicioase, au avut legumele care imi plac, pastele au luat gust de la legume….o mancare super aromata si echilibrata in arome, puteti sa testati reteta cu legumele preferate :